Komende concert

Camerata RCO 25 Mei 2019

RCO Shubert

Op 25 mei speelt Camerata RCO twee bijzondere stukken in de serie Diepenheim Klassiek.

Voor de pauze klinkt het 2e strijkkwartet van Anton Arensky. Arensky schreef het kwartet ter nagedachtenis van het overlijden van zijn dierbare vriend Piotr I. Tsjaikovski.  De bezetting van dit kwartet is anders dan gewoonlijk. In plaats van twee violen, altviool en cello heeft dit kwartet slechts één viool, altviool en twee cello. Door deze bezetting heeft het kwartet een zeer donkere klank. In het laatste deel klinkt een Russische volksmelodie die u misschien bekend voorkomt. Beethoven gebruikte haar in zijn tweede Rasumovsky kwartet (opus 59 nr 2)

Als tweede stuk op het programma staat het strijkkwintet met twee cello’s van Schubert. Misschien is dit wel het mooiste stuk dat Schubert ooit geschreven heeft. Het is zijn laatste kamermuziekwerk tot stand gekomen in het jaar van zijn dood. Schubert liet zich inspireren door de strijkkwintetten van Mozart alleen gebruikt hij in plaats van twee altviolen twee celli. Andere componisten die hem hierin voorgingen zijn Luigi Boccherini en George Onslow. Het is groots werk met welhaast symfonische kwaliteiten dat van alle spelers het uiterste vergt qua virtuositeit en expressie.

Voor dit concert komt de Amerikaanse cellist John Walz speciaal uit Californië om de extra cellopartij te spelen in beide stukken. John voegde zich een aantal jaren geleden ook al bij Camerata RCO. (Toen in een concertreeks in Californië) Uit deze samenwerking is een innige muzikale vriendschap ontstaan. Camerata RCO verheugt zich zeer om dit prachtige programma in Diepenheim te komen spelen.

Aanvang 20:15 uur  Johanneskerk Diepenheim

Reserveer tijdig want vol = vol 

Entree € 20.00

Kaarten via https://diepenheimklassiek.wordpress.com of telefonisch 06 48011868 of via mail lucyvandael@gmail.com

Advertenties