Komende concerten

Mozart gespeeld door het trio Bassethoorns uit het RCO 

10 oktober 2020

Arno Piters, Davide Lattuada en Hein Wiedijk vormen samen het trio Bassethoorns uit het Concertgebouw Orkest. De Bassethoorn is van oorsprong een nauw familielid van de moderne altklarinet en was een populair instrument in Oostenrijk op het moment dat Mozart zijn 25 korte Divertimenti schreef voor een trio bassethoorns. Zijn collega en vriend, klarinettist Anton Stadler, voor wie hij zijn klarinetkwintet en klarinetconcert schreef, was ook een virtuoze bassethoornspeler en de inspiratie voor deze stukken. Mozart had waarschijnlijk de bedoeling dat de organisatie en ordening van de stukken aan het oordeel van de uitvoerders werd overgelaten. Het trio speelt arrangementen van de componist van geliefde aria’s. Deze stukken van Mozart zijn charmant en uiterst sierlijk. 

RCO speelt de Goldbergvariaties van Bach

12 december 2020

In 1740 schreef Johann Sebastian Bach de Goldbergvariaties. Het stuk dankt zijn naam aan de in 1756 gestorven klavecinist Johann Gottlieb Goldberg die indertijd in dienst was van de aan slapeloosheid lijdende gezant van Rusland in het Duitse Saksen: graaf Hermann Carl von Keyserlingk. Deze zou Bach opdracht hebben gegeven voor het schrijven van het werk, zodat Goldberg delen van de variatiecyclus voor kon dragen wanneer de graaf niet kon slapen.

In de Johanneskerk in Diepenheim hoort u niet alleen de muziek van Goldbergvariaties, prachtig vertolkt door  Annebeth, Jeroen en Honorine van Camerata RCO. Zij nemen u ook mee in het verhaal van de opdrachtgever achter deze  prachtig gecomponeerde muziek. Dat maakt dit concert tot een unieke belevenis.

Honorine Schaeffer (cello), Annebeth Webb (viool) en Jeroen Woudstra (viola)

Aanvang 20:15 uur  Johanneskerk Diepenheim

Reserveer tijdig want vol = vol 

Entree € 20,00

Kaarten via https://diepenheimklassiek@gmail.com of telefonisch bij Lucy van Dael 06 48011868 of via mail lucyvandael@gmail.com